Aktivnosti

КОНЦЕРТ ПРОФЕСОРА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

Професори Музичке школе одржали су концерт класичне музике за кориснике Геронтолошког  центра у Нишу. 

СТРУЧНА ПРАКСА СА СТУДЕНТИМА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА

У сарадњи са Филозофским факултетом у Нишу , студенти департмана за социјални рад и социјалну политику имали су стручну праксу у Геронтолошком центру у Нишу. 

ЕТНО И ИЗВОРНА МУЗИКА У МАЈУ

Прoменљиво мајско време и пролећне дане корисницима Геронтолошког  центра у Нишу улепшали су чланови Етно групе Верице Милутиновић и инструменталисти КУД „Абрашевић“. 

ПОСЕТА АНТИЧКОМ НАСЕЉУ МЕДИЈАНА

У сарадњи са Народним музејем из Ниша организована је посета групе корисника Античком насељу Медијана. 

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ Centrosinergija ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ НИШ

Поводом обележавања 50 година успешног рада и постојања Геронтолошког центра Ниш, компанија Centrosinergija d.о.о. из Београда,  обезбедила je посластице из широког асортимана Јафа (Jaffa)

УСКРШЊЕ РАДОСТИ

У Геронтолошком центру у Нишу одржана је традиционална манифестација „Најлепше ускршње јаје“.

Инклузивни фестивал - Поново заједно

Дом за децу и лица ометена у развоју „Др Никола Шуменковић“ из Стамнице 01.07. 2023. године  у Културно-просветном центру у Петровцу на Млави организовао је, после извесног времена XI Инклузивни фестивал под називом „ЦВЕТ НА ДЛАНУ“. 

Концерт музичке школе

После дуже паузе, условљене епидемијом Ковид-19 ученици и професори Музичке школе поново су били гости Геронтолошког центра у Нишу. 

Интернационалне хорске свечаности

На Летњој позорници у Нишу одржане су 28. Интернационалне хорске свечаности а част да их отвори имао је нишки вокални састав „Константин“. 

Донација санитетских возила

Геронтолошки центар у Нишу добио је три нова санитетска возила за хитне интервенције, превоз пацијената на дијализу и једно возило са платформом намењено особама са инвалидитетом.

Учешће на сабору завода “ Мале пчелице“

 На позив Завода за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“ из Крагујевца поводом обележавања 50 година рада и постојања и прослављања крсне славе, два корисника и радни терапеут из наше установе присуствовали су овом свечаном догађају.

Дружење у парку

Свакодневно, за време повољних временских прилика у парку око дома окупљани су корисници, уз разговор, пошалице, занимљиве приче, поезију, разне појмовне игре, песму, музику и др.

Манифестација „најлепше ускршње јаје“

Поводом Ускрса корисници Геронтолошког центра у Нишу ангажовали су се у фарбању  и аранжирању ускршњих јаја. 

Донација кревета

 У сарадњи са невладином организацијом „Љуби ближњега свога“, град Ниш је вредну донацију усмерио Геронтолошком центру која се састоји од 15 хидрауличних кревета са специјалним душецима против декубита, као и хидрауличну каду за непокретне кориснике. 

Божићни и Новогодишњи празници

Одржана је новогодишња прослава за кориснике уз послужење и музику вокалног солисте Дејана Дејановића као и пригодан поклон.

Слава Света Петка

Свету Петку сматрају за заштитницу, а верује се да посебно помаже женама, деци и старим особама. Верници јој се обраћају молитвом како би им помогла у тешким животним невољама.

Видео конференција

На иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, за 20 геронтолошких центара обезбеђена је техничка опрема како би се корисницима олакшала комуникација са својим породицима, која је ограничена у време епидемијe Ковид 19.

Поклони за кориснике и Установу - ДОНАЦИЈЕ

Поводом Нове 2021. године корисницима Геронтолошког центра Ниш, ове празничне празничне дане улепшани су пригодним поклонима.