Божићни и Новогодишњи празници

Од почетка децембра или нешто раније креће обележавање Божића и Нове године. Градови и насеља постају окићенији, излози украшенији. Обичаји у свету се разликују од културе до културе али празнични дух је код свих препознатљив.

Божић је хришћански празник којим се обележава рођење Исуса Христа. По Јулијанском календару се обележава 7. јануара, док се по Грегоријанском прославља 25. децембра. Већина нација Нову годину чека 31. децембра. У Србији се слави и Српска Нова година 14. јануара.

Поводом Божића у Геронтолошком центру у Нишу одржана је верска служба – читање акатиста Исусу Христу у сарадњи са свештенством цркве Свети цар Константин и царица Јелена и Света миса у сарадњи са Католичком црквом.

Одржана је новогодишња прослава за кориснике уз послужење и музику вокалног солисте Дејана Дејановића као и пригодан поклон. Корисницима и запосленима је градоначелница града Ниша Драгана Сотировски уручила поклон председника Републике Србије Александра Вучића.

Обележена је и Српска нова година музичко-забавним програмом у извођењу наших старијих суграђана, својевремено чланова Клуба Геронтолошког центра.