Уводна реч

Поштовани корисници, колеге, пријатељи

Желим Вам добродошлицу на званични сајт Геронтолошког центра Ниш, где Вам пружамо константни увид у све информације о нашој установи.
Част је и привилегија бити на челу ове установе која има дугогодишњу традицију.
Истовремено, то је обавеза, одговорност, али и изазов да у свакодневном раду унапређујемо квалитет пружања услуга корисницима на смештају.

Геронтолошки центар Ниш је установа социјалне заштите која је почела са радом марта 1973 године. најпре као Дом пензионера и инвалида рада. Капацитет установе је 286 лежаја. Располажемо са два смештајна објекта, која су међусобно повезана и пружају различит комфор становања. Од трокреветне собе са заједничким спратним купатилима до двокреветне гарсоњере са терасом. Просторије за становање су прилагођене корисницима у зависности од степена подршке који има је потребан у задовољавању основних животних потреба. У установи се пружа нега зависно од степена подршке који је потребан, као и целодневни надзор за дементне особе.

Уважени корисници, сродници, пријатељи установе, ваша улога у развијању вредносних ставова о установи има велики значај. Корисници треба да доживе установу као свој други дом и да се осећају пријатно и безбедно. Морамо изградити поверење и на том принципу решавати сва питања у интересу корисника и установе, уважавајући различите ставове, мишљења и добронамерне сугестије. Позивам вас да отворено и аргументовано говорите о раду установе, да покрећете иницијативе, узмете учешће у активностима установе и преузмете део одговорности за њен рад.

Вд директор
Слађана Марановић Николић